Jesteś tutaj: Start / ZASADY ŻYWIENIA

ZASADY ŻYWIENIA

  • Drukuj zawartość bieżącej strony
  • Zapisz tekst bieżącej strony do PDF

POSIŁKI SĄ PRAWIDŁOWO ZBILANSOWANE POD WZGLĘDEM WARTOŚCI ODŻYWCZYCH DLA ZAPEWNIENIA PRAWIDŁOWEGO ROZWOJU DZIECI W WIEKU PRZEDSZKOLNYM.

 

  • Posiłki przygotowywane są ze świeżych produktów;
  • Wszystkie posiłki przygotowywane są na bieżąco, bez stosowania gotowych półproduktów;
  • Do gotowania używa się naturalnych przypraw, nie zawierających glutaminianu sodu;
  • Do surówek dodaje się oliwę z oliwek, z pierwszego tłoczenia;
  • Ciasto podawane na podwieczorki jest pieczone w przedszkolu;
  • Dzieci codziennie otrzymują na drugie śniadanie oraz do podwieczorku owoce lub warzywa;
  • Dwa razy w tygodniu na drugie śniadanie podajemy dzieciom mix owoców (dzieci mają do wyboru kilka gatunków owoców);
  • Zachęcamy dzieci do picia wody mineralnej;
  • W roku szkolnym 2020/21 ponownie dzieci będą sobie same przygotowywały śniadania spośród produktów przygotowanych w formie tzw. bufetu szwedzkiego pod hasłem "JESTEM KUCHARZEM", w terminach podanych na bieżąco w przedszkolnym jadłospisie.

Rozwiń Metryka

Podmiot udostępniający informację:
Data utworzenia:2016-06-07
Data publikacji:2016-06-07
Osoba sporządzająca dokument:
Osoba wprowadzająca dokument:Tomasz Tomczyk
Liczba odwiedzin:6561