Jesteś tutaj: Start / JADŁOSPIS

JADŁOSPIS

  • Drukuj zawartość bieżącej strony
  • Zapisz tekst bieżącej strony do PDF

 Znalezione obrazy dla zapytania WARZYWA

 

JADŁOSPIS 21.10.- 25.10.2019 (kliknij)

 

ALERGRENY:

Numery alergenów występujących w posiłkach:

1. Zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmnień, owies, orkisz, pszenica kamut);

2. Skorupiaki i produkty pochodne;

3. Jaja i produkty pochodne;

4. Ryby i produkty pochodne;

5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne;

6. Soja i produkty pochodne;

7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą);

8. Orzechy (migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, orzechy pistacjowe, orzechy makadamia oraz produkty przygotowane  na ich bazie);

9. Seler i produkty pochodne;

10. Gorczyca i produkty pochodne;

11. Nasiona sezamu i produkty pochodne;

12. Dwutlenek siarki i siarczany;

13. Łubin i produkty pochodne;

14. Mięczaki i produkty pochodne.

 

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, curry, sól o minimalnej zawartości, cynamon, kminek, bazylia, gałka muszkatołowa, liść lubczyku, tymianek, imbir, czosnek, kolendra, kurkuma, goździki.

 

Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.

 

 

Wysokość dziennej stawki żywieniowej wynosi 7,00 zł, w tym:

 

śniadanie 2,00 zł,

obiad 3,50 zł,

podwieczorek 1,50 zł.

 

Godziny posiłków to:

 

śniadanie 9:00

obiad 12:00

podwieczorek 14:15

 

 

Rozwiń Metryka

Podmiot udostępniający informację:
Data utworzenia:2016-06-07
Data publikacji:2016-06-07
Osoba sporządzająca dokument:
Osoba wprowadzająca dokument:Tomasz Tomczyk
Liczba odwiedzin:6902